Fitness gluten free tvarohový dort

Ahoj! Dnes jsem se začala dívat na staré díly prostřena a chytla mě mlsná na dezert či sladký moučník. Na internetu mi vyjelo strašně moc receptů. Hledala jsem hlavně v kategorii gluten free sugar free. Trochu poupravená verze, kterou dělám poprvé tak snad se povede!

Super vypadající tvarohový koláč bez cukru a mouky. Na vrch pokládáme různé ovoce a chutný dezert je na světě!





Budeme potřebovat:
250 g – jemný tvaroh odtučněný
275 g – hrudkovitý tvaroh odtučněný
4 lžíce - bíly jogurt
3 ks - vejce
1 bal. - vanilkový puding
ovoce podle chuti
aroma nebo sladidlo



postup:
1.

Připravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh utřeme tyčovým mixérem, přidáme 4 lžíce bílého jogurtu a vanilkový pudink. Když máme hmotu dobře vyšlehanou, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. (Můžeme přidat aroma, případně sladidlo)


2.

Výslednou hmotu rozdělíme na 2 části (jednu větší, druhou menší) a do menší přidáme 2 lžíce kakaa.




3.

Připravíme si kulatou formu na pečení s průměrem 18 cm a vyložíme ji papírem.
4.
Začneme vrstvit těsta. Těsta vrstvíme střídavě do středu formy. Začínáme bílým a pokračujeme dokud nemineme obě těsta. Na vrch poklademe ovoce podle chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
5.
Nejprve pečeme při teplotě 175 stupňů cca 20 minut. Po uplynutí doby teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
6.
Upečený koláček vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce. 


Žádné komentáře:

Okomentovat