Motivace ke cvičení

Krásné pondělní odpoledne přeji. Jak jinak než po škole, najezená a v pohodlí domova. Byla jsem si dnes zacvičit po nekonečných 5-ti dnech. 😅 Jo, teď jsi někteří určitě řeknete ''bože místo toho, aby byla ráda že nemusí nic dělat ještě si stěžuje,, nebo tak něco. Ono se to zdá, ale jak jsem se navykla na to cvičení a chodila poctivě každý 2 den, přišlo mi, že to tělo nějakým způsobem vydalo signál že chce nějakou aktivitu. 🙇 Nejde to ani popsat jakým způsobem se cítíte když to na Vás přijde 😅 Prostě špatný pocit z toho, že nemůžete jít cvičit a nemáte jinou možnost než se s tím smířit. 😼 Když se vrátím zpět. Cítím se teď úplně znovuzrozeně. Jakobych do svojí denní rutiny přidala nějakou aktivitu, kterou si musím poctivě splnit 👋
Moje motivace ke cvičení byla vždy náročná. Cvičení mě bavilo jen chvíli a neviděla jsem žádné výsledky. Logicky. Nebavilo mě si vážit jídlo, sebe ani hlídat kolik jím kalorií či jestli jsem si náhodou nedala něco nezdravého. Teď ? Musím se přiznat, že mi dlouho trvalo najít si k tomu cestu. Nejsem ještě úplně tak ráda s tím jak na to jsem, ale pracuji na tom. Tohle je dost důležité. Pro mě, ale i určitě pro každého z vás. Musíte si uvědomit proč to všechno děláte. Buď cvičíte abyste měli  pevný zadek, nebo aby jste měli užší pas. Aspoň pro mě bylo hodně těžké si uvědomit proč to dělám, co mi to přinese a jak se hlavně budu cítit. Nejhorší to pro mě bylo v období kdy začalo být teplo. Oblečení se už tolik nevrstvilo takže šaty nebo kraťasy byly každodenně k vidění. Sama nemám ráda, když vidím holky/ženy, které nemají soudnost a oblíkají se nevkusně či nevhodně. Ano, dá se k tomuto polemizovat a každý bude mít jiný názor. Můj názor se odvíjí ke mě samotné. Sama jsem byla před dlouho dobou zpět jiná. Stravovala jsem se jinak, vypadala jsem jinak a i se jinak chovala.💂🙈Nezajímal mě názor ostatních, ale i přesto jsem měla názory od lidí pořád na talíři. Zkráceně. K mojí dřívější zakulacené postavě jsem nosila nevhodné oblečení, které moji postavě vůbec nelichotilo. Byla jsem si sice vědoma toho, že kouka to co nemá, ale byla jsem malá naivní a nezajímali mě kluci a to jak asi tak vypadám před ostatníma mi těžkou hlavu nedělalo. Neberte to doslovně. Abyste si nepředstavily 120kg malou pubertální Míšu 😂 To určitě ne!! Jen jsem nebyla hubená a měla nezvykle na můj věk nějaké to kilo na víc. Teď dlouho dobu dopředu přemýšlím o lidech se stejným problémem co jsem měla já. Je fájn mít se rád. Přesto je přehnané mít až moc velké sebevědomí, které je hronicky nakažlivé pro okolí. Čtu si to teď po sobě a vidím, že jsem zase odbočila od hlavního tématu a to MOTIVACE! 😤 Jednoduše jsem jen chtěla slušně podat, že vidět tlustou holku v leginách a ještě uplém topíku není vůbec hezký pohled. Jak z pozice chlapa tak i ženy.
Já beru motivaci od slova motivovat - tudíž navrhnout nebo jiným slovem naplánovat si jak bych chtěla to a nebo tamto. 😹 Chápem se ne ?! Prostě si uvědomit co chci změnit a vnitřně a hlavně v hlavě si ''říct,, že chci nějakou změnu 🙆 Vyjadřovat něco takového mi nikdy nešlo. Tak se omlouvám za tak zdlouhavé slovní výlevy. Jednoduše se mějte rády. Uvědomte si co chcete a jdete si za tím co nejvíce můžete. Našetřit na mobil,auto, dovolenou nebo zhubnout, ztloustnout nebo nabrat svalovou hmotu. Všechno má dobrou i zlou stránku přes kterou musíte přejít. Pak vás čeká ta sladká a chutná slast. Jste šťastní, protože se vám daří a těšíte se na výsledky z toho co děláte. Tím chci říct, že nemůžete čekat při prvních týdnech snahy nějaký výsledek. Musíte se těšit z maličkostí. Koupíte si třeba proteinovou tyčinku nebo pěkné sportovní tričko do fitka. 💪💕 Hledat na té aktivitě pozitiva a snažit se mít dobrou náladu. Já když výjdu z fitka a to musím říct, že úplně pokaždé, tak mám neskutečně dobrý pocit  a hřeje mě u srdce z toho jak jsem si zase dala do těla. Mám úsměv na tváři a projíždím instagram z fotkami kde jsou hubené vypracované těla a zadky. 😏🍑 Stahuju a ukládám do telefonu. Při každé příležitosti měním tapety. Taky menší motivace jak bychom chtěli určitě vypadat. Nic není nemožné holky. Každá můžeme vypadat úplně jinak. Záleží jen na pevné vůli a zdravotní kondici. Přikládám jako poslední fotku sebe. Přímo před 5 dny, tedy naposled kdy jsem byla krom dneška ve fitku. Fotit se umíme úplně každý. Někdo víc někdo míň. Podle fotek vidíte taky změny. Hodně pomáhá i změření obvodu pasu,stehen a rukou apod. Po měsíci si tyto partie znovu přeměřit a třeba se usmějete, že to co pro své tělo a hlavně sebe samou děláte skízí to nejlepší. To poslední co chci říct.. Mějte se rádi a když chcete změnu tak si buďte 100% jistí, že to chcete a jdete si za tím i když to bude hodně těžké. Pak budete na sebe pyšní a řeknete si, že jste to dokázali. Budete pak na pozici jako já - Budete sami ze sebe mít dobrý pocit a budete fandit druhým co začínají a mají strach. 👀❤ Pěkný start týdne. Vaše Míša. 

2 komentáře:

  1. Já mám pohybu dost a do toho ještě tancuju, tak to cvičení někdy flákám. jednou za čas si i doma zacvičím a bohatě mi to stačí. Ale jak si říkala, že si tělo řekne, tak i moje tělo si řekne, když jsou dlouho netancovala, že mu to chybí.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat